ВИДОВЕ КОДИРАНЕ

Различните доставчици на безконтактни карти обикновено използват свои собствени схеми за кодиране на информацията съхранена в картата - например Mifare, Legic или iClass.

Повечето карти работят на честота 125 kHz или 13.56 MHz, и могат да бъдат прочетени и използвани от разтояние от 10 cm до 1 metre в зависимост от модулацията, скоростта на пренос на данни и технологията.

Повечето безконтактни карти са снабдени със сравнително малък обем памет (в сравнение с картите с контактна част), но удобството при използването без необходимостта от директно поставяне в четящо устройство е едно голямо предимство обуславяшо тяхното широко разпространение.

Този тип карти са направени от:

СИГУРНОСТ И УДОБСТВО

RFID картите се разпространяват все повече и повече поради факта, че те са изключително удобни за приложения като: контрол на достъп, идентификация и сигурност. Особенно са предпочитани при безключово отваряне на врати, където бързината и лекотата на използване е особенно важна. RFID картите са със сравнително ниска цена и масово се използват и за идентификационни карти, ключове, електронни плащания и карти за градския транспорт.

Професионалната серия принтери на Magicard могат да бъдат снабдени с различни енкодери, което позволява картите да бъдат идентифицирани и инициализирани още в процеса на графична персонализация на картата. За Pronto и Enduro се предлага опция с комбиниран енкодер.